Voorzieningen

Voorzieningen Boechorst

De ligging van de woonwijk Boechorst in het landschap is zodanig dat er voldoende uitloopgebied is voor de bewoners. De afwisseling van bossen, landgoederen en open landschap zorgt voor unieke recreatieve mogelijkheden, waar op iets grotere afstand, de zee en het strand nog bij komen.

In de woonwijk zelf zijn verschillende recreatieve voorzieningen opgenomen.
Drie ‘spelaanleidingen’ zijn bedoeld voor de allerkleinste kinderen (1 t/m 6 jaar) en kennen een bereik van ongeveer 150 meter. In de Narcissenhof zal in het breedste deel van het gras een serie kleine speelelementen worden geplaatst gericht op draaien en balanceren. Middels een laag hekwerkje of haag worden ze voor de veiligheid afgeschermd van de rijbaan.
In het brede deel van de Voorduinen in het zuiden wordt een zandspeelplaats gemaakt. De grote zandbak met enkele schepmachines sluit goed aan bij de duintypologie van de omgeving. Ook een gestrand schip past goed in deze omgeving. Op enige afstand van de speelvoorziening wordt een vissteiger geplaatst, die ook toegankelijk zal zijn voor rolstoelen.

Op het schoolplein in de Hagen wordt een nostalgische speelplek ingericht met glijbaan, duikelrek en dergelijke. Het plein wordt voor de veiligheid afgeschermd van de weg met een haag.

Midden in De Hof wordt een buurtspeelplaats gerealiseerd. De doelgroep bestaat uit kinderen tot 11 jaar. De centraal gelegen plek beslaat met een bereik van 250 meter bijna heel Boechorst. In de oostwest doorsteek wordt een tweetal speelaanleidingen voor de allerkleinsten (tot 6 jaar) geplaatst. De inrichting van de speelgebied vindt plaats in overleg met de bewoners.

In het zuiden even buiten de wijk ligt een sportcomplex. Een van de velden wordt openbaar toegankelijk gemaakt voor de jeugd (t/m 20 jaar) van Boechorst om een balletje te trappen of andere sporten te beoefenen. Een goede relatie met de wijk en afscherming van de andere sportvelden vraagt de nodige aandacht om verwarring over de functie van de terreinen te voorkomen.

In de wijk wordt ruimte gereserveerd voor een jeugdspeelplek voor kinderen in de leeftijdsgroep van 6 tot 12 jarigen. Te zijner tijd wordt in overleg met de direct omwonenden de speelplek ingericht.

Aanlegvergunning
In de wijk Boechorst zijn een aantal waterpartijen aangebracht. Voor het mogen afmeren van een eigen bootje dient een verzoek daartoe te worden ingediend bij de gemeente, afdeling Vastgoed, Economie en Toerisme. Op basis van de precarioverordening zal afhankelijk van de lengte van de boot een jaarlijkse vergoeding in rekening worden gebracht. Het is verplicht om voor gemotoriseerd vervoer over het water een bijzondere vaarvergunning aan te vragen bij het Hoogheemraadschap.

Het hoogteverschil tussen het water en de onderkant van de bruggen is ca. 1,5 meter. Het talud is ca. 2,10 meter breed en loopt schuin af in het water. De eerste 50 cm hiervan is een vlakke plasberm met een diepte van ca. 20 cm. Het water is ca. 1 meter diep. Het diepste gedeelte is ca. 1,6 meter breed, in de Nieuwe Vaart is het diepste gedeelte ca. 7 meter breed.

 

Woningaanbod

Zoek in meer dan 50.000 woningen

Zoek een woning:

Vul een plaats of postcode in...
Prijsklasse

Woningaanbod aangeboden door:

Nieuwbouwwoningen.nl

Woningennet.nl

 

Inrichting

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar een bedrijf bij u in de wijk?


Klik op de categorie voor meer informatie over keukens, badkamers, woonkamers, slaapkamers etc.

 

 

Uw bedrijf gratis aanmelden? Klik hier

 

Gratis inrichtingbrochures aanvragen?

Keuken brochures

Vloer brochures

 

Online woonwebshop voor keuken, badkamer, wonen, slapen, tuin en vele andere artikelen

 

  Lees verder...    
\
Overige wijken
Boechorst
Kadijken
Schuytgraaf
Dragonder Oost
Poortwijk
Kanaaloevers
Nagtegael
Piekenhoef
Aanbiedingen

 

Advertentie

 

Wooninformatie

 

Advertentie

 

BIJN Solutions